Paras kuvapankki yrityksille 2022 – Adobe Stock

Adobe Stock kuvapankki vertailussa

Adobe Stock tarjoaa yli 297 miljoonaa arkistokuvaa (valokuvia, piirroksia, vektoreita) edulliseen hintaan rojaltivapailla lisensseillä. Ilmainen integraatio Creative Cloudiin tekee siitä parhaan valinnan, jos etsit kokonaisvaltaista ratkaisua Adoben muihin ohjelmiin integroituna. Paras kuvapankki yrityksille 2022 – vertailussa Adobe Stock.

Pikalinkit:

Yrityksesi todennäköisesti tarvitsee käyttöönsä kuvia esimerkiksi markkinointiin, mainontaan tai myynnin tueksi. Aina yrityksillä ei kuitenkaan ole välttämättä sopivia kuvia käytettävissä tai resursseja järjestää kuvauksia. Joskus yksinkertaisesti aikaa ei ole riittävästi kuvien ottamiseen äkillisen tarpeen vuoksi. Yritykselle oman kuvapankin luominen taas voi olla liian suuri investointi. Sopiva ratkaisu tilanteeseen voi olla kuvapankin käyttäminen. 

Kuvapankkeja on tarjolla useita. Niistä monet löytyvät nopeasti netistä googlettamalla. Useimmat kuvapankeista tarjoavat erikokoisia kuvia kaupalliseen käyttöön. Käyttöehdot ja hinnat vaihtelevat riippuen kuvapankista.

Millaisia kuvia Adobe Stock tarjoaa?

Adobe Stock sisältää rojaltivapaita valokuvia, piirroksia ja vektorigrafiikkaa, jotka ovat korkealaatuisia ja ammattikäyttöön soveltuvia. Adoben valikoimasta löytyy laajasti kuvia, grafiikkaa, videoita, fontteja, musiikkia ja 3D malleja. Yksi mielenkiintoisista ominaisuuksia on myös valmiit graafiset pohjat, mikä voi nopeuttaa graafisen suunnittelijan työtä huomattavasti. Monipuolisesta väri- ja tyyliskaalasta löydät varmasti yrityksenne brändiin sopivia kuvia. 

Adobe Stock tarjoaa käyttöön kattavan kuvavalikoiman eri aloilta ympäri maailmaa. Kuvia on monipuolisesti eri kulttuureista, suomalaisesta maisemasta ja etnisyyksistä. Lisäksi käytettävissä on erilaisten kuvitusten ja grafiikkojen ohella valmiita some-pohjia ja videoita. Adobe Stockin valikoimasta saa muodostettua monipuolisesti ja laajasti sisällöt yrityksen sisällöntuotantoon. Mitä tahansa sisältöä etsitkin, todennäköisesti löydät sen Adobe Stockista.  

Tutustu laajaan valikoimaan tästä linkistä >>

Apuna yrityksille sisällöntuotossa

Adobe Stock on erinomainen valinta suurille ja pienille yrityksille, jotka tarvitsevat säännöllisesti sisältöä markkinointiin. Adobe Stock on paras kuvapankki etenkin niille, jotka luovat yhdistelmäkuvia tai jotka haluavat enemmän vakiokuvia joko säännöllisesti kuukausittain tai yksittäisinä kuvina. Adoben kuvapankki tulee usein myös edullisemmaksi kuin oikean valokuvaajan kuvaama ja ylläpitoa vaativa kuvapankki. Kuvat saa käyttöön välittömästi. 

Adobe Stock teki paljon työtä tehdäkseen kuvahausta asiakkailleen mahdollisimman toimivan. Kun etsit brändiisi sopivia kuvia, Adoben älykäs haku tekee sen puolestasi. Vasemmassa sivupalkissa voit suodattaa luokkien, hinnan, suunnan, henkilömäärän, värien ja jopa syväterävyyden mukaan. Näiden suodattimien älykkäällä käytöllä voit rajata hakuasi muutamassa sekunnissa löytääksesi täydellisen kuvan projektiisi. Tämä säästää huomattavasti aikaa sopivien kuvien etsimisessä.

Miksi kuvapankkikuvia kannattaa käyttää?

 • Säästät aikaa
 • Säästät rahaa
 • Mahdollisuus muokata kuvasta mieleinen

Missä kaikkialla kuvapankkikuvia voi käyttää?

 • Nettisivuilla
 • Blogiskirjoituksissa
 • Mainoksissa
 • Brändäämisessä
 • Sosiaalisessa mediassa
 • Myyntimateriaaleissa (powerpoint, esitteet yms) 
 • Kaupallisissa materiaaleissa 
 • Printtituotteissa
Paras kuvapankki yrityksille 2022 – Adobe Stock vertailussa

Adobe Stockin hyvät puolet

 • Yksi suurimmista arkistokuvakirjastoista yli 297 miljoonalla kuvalla
 • Valtava valikoima erittäin korkealaatuisia kuvia
 • Saatavilla suoraan Creative Cloud -alustasta
 • Täysi integrointi helpottaa suunnittelua, joka sisältää vesileimattujen kuvien esikatselut ja sen, että saat aktivoitua lisenssin yhdellä hiiren klikkauksella käyttöösi
 • Erinomainen kuvahakutoiminto älykkäillä suodattimilla
 • Kätevä rojaltivapaa lisenssi, myös laajennettu lisenssi mahdollista
 • Premium-kuvia, joita voi ostaa tilauksesta krediiteillä
 • Arkistomateriaalia, 3D-tiedostoja, malleja ja vektoritiedostoja saatavilla
 • Helppokäyttöinen ja toimiva alusta
 • Alennettu hinta Creative Cloudin käyttäjille
 • Huipputekninen palvelu ja jatkuvat päivitykset
 • Kuukauden ilmainen kokeilu, jossa 10 ilmaista kuvan latausta
 • Yksinkertainen hinnoittelu alkaen 29,99€ / kuukaudessa, ja valittavana on useita kuukausi- ja vuositilaustarjouksia

Ilmaisien kuvapankkien huonot puolet

 • Sama kuva löytyy kilpailijan nettisivuilta tai mainosmateriaaleista
 • Sama kuva voi löytyä aivan erilaisessa asiayhteydessä 
 • Kuvat eivät vastaa yrityksenne brändi-ilmettä
 • Kuvia ei löydy yrityksenne alalta
 • Kuvat joissa on ihmisiä, voivat olla hyvin teennäisiä 
 • Ihmisten etniset taustat eivät välttämättä ole yrityksesi kohderyhmään sopivia

Adobe Creative Cloud – kuvat nopeasti ja kätevästi käytössäsi

Adobe Stock toimii Adoben Creative Cloudin tilauspakettien kautta helpottaen kuvien löytämistä, ostamista ja käyttämistä yhdestä ja samasta paikasta. Adobe Stockin palvelu toimii myös itsenäisesti omalla verkkosivustollaan palvellen asiakkaita, jotka eivät ole Creative Cloudin jäseniä. 

Creative Cloudin kanssa käytettäessä Stock mahdollistaa saumattomamman ja nopeamman työskentelyn erityisesti suunnittelijoille ja sisällöntuottajille. Tällöin Adobe Stockin käyttäminen mahdollistaa kuvien etsimisen ilman poistumista Adoben suunnitteluun soveltuvista ohjelmista. Adobe Stock toimii tiiviisti mm. Adoben Photoshop CC:n ja Illustrator CC:n sekä muiden Adoben ohjelmien kanssa. Käyttöliittymä on erittäin toimiva. Kuvien etsiminen on helppoa ja yksinkertaista ja voit tehdä hakuja älykkäiden suodattimien avulla selaimessasi tai suoraan ohjelmissa, kuten Photoshopissa tai Illustratorissa.

Erinomainen ominaisuus Photoshopin ja Stockin yhdistelmässä on se, että tämä kombo mahdollistaa vesileimattujen kuvien kanssa vaivattoman työskentelyn – ilmaiseksi. Voit muokata vesileimattua kuvaa niin paljon kuin haluat. Kun olet tehnyt päätöksen ja tiedät, minkä valokuvan haluat ostaa, voit lisensoida sen käyttöösi yhdellä hiiren napsautuksella. Tällöin kaikki tekemäsi muokkaukset tehdään automaattisesti korkearesoluutioiseen, vesileimattomaan valokuvaan. Tämä tekee premium-palvelusta todella arvokkaan,  nopeuttaen ja parantaen merkittävästi suunnittelijoiden luomisprosessia. 

Edellä kuvatun kaltainen käyttöliittymien välinen integraatio on edelleen ainutlaatuinen ominaisuus markkinoilla. Kyseisen ominaisuuden julkaisun jälkeen muut toimijat ovat lisänneet kuvankäsittelypalveluita, mutta ei ole mitään, mikä olisi lähelläkään Adoben tehokkaita sovelluksia. Tämä muokkaus- ja kuvan lisenssin lunastamisominaisuus on erittäin kätevä vaihtoehto hyödyntää työskentelyssäsi, jos käytät Creative Cloudia.

Paras kuvapankki yrityksille 2022 – Adobe Stock vertailussa

Hinnat

Adobella on selkeä hinnoittelu. Kuukausittaisen tilauksen voi perua koska tahansa. Vuosittainen tilaus on hieman kuukausittaista tilausta edullisempi. 

Tällä hetkellä edullisin Adobe Stockin paketti on 29,99€ / kk, mikä sisältää 10 latausta kuukaudessa. Tämä paketti sopii hyvin pienen yrityksen tarpeisiin, esimerkiksi sosiaalisen median postauksiin tai blogi kirjoituksiin sisällöksi. Tällöin yhden kuvan hinnaksi jää vain 2,99 € /kuva tai lataus.

Keskikokoinen paketti 49,99€/ sisältää 25 latausta tai 3 HD videota. Tämä paketti sopii jo suuremmankin yrityksen tarpeisiin. Suurin 159,99€/kk paketti sisältää 750 latausta tai 25 HD videota. Suurin paketti on tarkoitettu ja soveltuvin luovan alan ammattilaisille, jotka tuottavat sisältöä asiakkaille tai yhteistyökumppaneille. Nämä hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Muistathan laittaa Y-tunnuksen tilausvaiheessa.

Kuvapankki hinnat

Hyödynnä ilmainen kokeilu!

Adobe Stock tarjoaa 30 päivän kokeilujakson, jonka aikana voit ladata 10 tai 40 (tilauksesi mukaan) vakiosisältöä (vakiokuvat, musiikki, mallit, 3D). Piilotettuja maksuja tai temppuja ei ole, mutta sinun on peruutettava ilmainen kokeilu ennen ensimäistä laskutusta, mikäli et aio jatkaa tilausta. Lataa 10 ilmaista kuvaa tästä linkistä.

Maksutavat

Paras tapa maksaa on luottokortilla, jolloin maksutapahtumat ovat 100 % turvallisia eivätkä sisällä piilokuluja. Vaihtoehtoinen tapa maksaa tällä hetkellä on myös Gpay.

Lisenssin käyttö

Kaikki Adobe Stockin kuvien tekijänoikeudet säilyvät aina tekijällään. Kuvat ovat sen sijaan rojaltivapaita. Tämä tarkoittaa, että sinun on maksettava lisenssi vain kerran, ja saat sisällölle pysyvät käyttöoikeudet. Lisenssillä on hyvin vähän rajoituksia, mikä tekee siitä todella joustavan ja kätevän kaupallisiin projekteihin. 

Adobe tarjoaa myös laajennetun lisenssin, mikä lisää joitain bonusoikeuksia. Nämä oikeudet ovat välttämättömiä tiettyihin käyttötarkoituksiin, kuten tuotteiden jälleenmyyntiin tai suuriin kopioihin. Laajennettu lisenssi on saatavilla vain pyynnöstä.

Ennen lisenssin ostamista kannattaa tutustua käyttörajoituksiin, joista lisätietoa mm. Adoben omilla sivuilla täällä.

Kuvia kaupalliseen käyttöön

Kuvia voi ostaa kuvapankeista monesti rojaltivapailla kertalisenssillä. Tällöin kertamaksua vastaan saat tietyin ehdoin kuvia käyttöösi. Rojaltivapaa kuva tarkoittaa, että joku muu voi ostaa saman kuvan samoilla oikeuksilla kuin sinä. Kuvia kannattaa ostaa käyttöön vain luotettavista lähteistä. Kuvan käyttöösi lunastamisesta huolimatta kuvapankin kuvan kopiointi- ja tekijänoikeudet säilyvät kuvan tekijänoikeuksien haltijalla.

Maksulliset kuvat soveltuvat yleensä ilmaisia kuvia paremmin yrityksen tarpeisiin. Yrityksesi todennäköisesti haluaa käyttää markkinoinnissa kuvia, jotka näyttävät yrityksen omilta. Brändiisi sopivilla kuvilla kiinnität varmasti asiakkaiden katseet haluamiisi asioihin. Hyvät kuvat muodostavat suuren osan brändin ilmeestä. Siihen kannattaa panostaa. Mikäli yrityksellä ei vielä ole brändi-ilmettä, voivat laadukkaat kuvat pelastaa tilanteen. Adobe stock voi olla paras kuvapankki yrityksille sisällöntuotantoon ja brändin luomiseen itsenäisesti.

 

Paras kuvapankki yrityksille - vertailussa adobe stock
Paras kuvapankki yrityksille 2022 – Adobe Stock vertailussa

Adobe Stockin historiaa 

Adobe Stock on kuvapankki, jonka Adobe lanseerasi vuoden 2015 puolivälissä. Adobe Stock tunnettiin aiemmin nimellä Adobe Stock Photos. Vuoden 2014 lopussa Adobe osti markkinoilla olleen hyvämaineisen ja kilpailukykyisen eurooppalaisen valokuvaussivuston, Fotolian. Fotolian jo ennestään suuri arkistokuvakokoelma ja (video)kirjasto yhdistettiin Adoben Creative Cloudissa olevaan Adobe Stock kuvatietokantaan. 

Vuoden 2018 puolivälissä Adobe Stockilla oli yli 100 miljoonaa kuvaa valmiina ostettavaksi ja käytettäväksi tarjoten vaihtelua kaikissa aiheissa ja kuviteltavissa olevissa tyyleissä sekä korkearesoluutioisen laadun. Adobe Stock on suhteellisen uusi pelaaja valokuvausteollisuudessa, mutta tätä vankkaa ja ainutlaatuista palvelua tukee sekä Adoben että Fotolian maine.

Adoben tukemana ja vakiintuneen valokuvapankin erinomaisella sisällöllä aloittanut Adobe Stock otetiin alalla hyvin vastaan. Adobe Stock on menestynyt hyvin lyhyen käyttöikänsä aikana sijoittuen suosituimpien valokuvatoimistojen joukkoon verkossa. Nykyään Adobe Stock on yksi suurimmista arkistokuvakirjastoista yli 297 miljoonalla kuvallaan. Adobe Stock voi olla paras kuvapankki valinta yritykselle, joka haluaa tarjota laadukasta sisältöä.

Kuvapankki mainostoimistojen ja graafikkojen käytössä

Kuvapankeilla on tärkeä rooli mainostoimiston toiminnassa ja ne ovatkin käytössämme päivittäin. Monilla asiakkaillamme ei ole vielä projektin aloitus vaiheessa omia kuvia, jolloin käytämme automaattisesti kuvapankkikuvia. Kuvia käytetään usein täytekuvina verkkosivuilla, blogeissa, mainoksissa ja sisällöntuotannossa. Lisäksi kuvia käytetään luonnoksissa. Olemme tutustuneet moniin maksullisiin ja ilmaisiin kuvapankkeihin. Adobe Stockin käyttö on vakiintunut valikoimaamme. Yhteensopivuus Adobe Creative Cloudin kanssa nopeuttaa työtämme. Tutustu tehtyihin töihimme tästä linkistä.

Paras kuvapankki vertailussa

Huom! Tämä julkaisu sisältää affiliate linkkejä.

Jaa somessa

LinkedIn
Facebook
Twitter
Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteistyössä:

Suosituimmat

Mainostoimisto Taiga

Liity postituslistalle ja saat uusimmat tarjoukset ensimmäisenä!

Kaikkien postituslistalle ilmoittautuneiden kesken arvomme ilmaisia mainosmateriaalien suunnitteluita (logo, esite, käyntikortit) 3 krt vuodessa.

Aiheeseen liittyvät postaukset

Young woman taking photo of dessert with smart phone for social media in restaurant while traveling

Uusien nettisivujen muokkaaminen

Tässä artikkelissa käymme lyhyesti läpi kuinka muokkaat helposti itse Elementor Pro -lisäosalla tehtyjä nettisivuja. Kirjaudu WordPressiin Valitse vasemmasta valikosta kohta ”Sivut” 3. Etsi sivu jolle

Adobe Stock kuvapankki vertailussa

Paras kuvapankki yrityksille 2022 – Adobe Stock

Adobe Stock tarjoaa yli 297 miljoonaa arkistokuvaa (valokuvia, piirroksia, vektoreita) edulliseen hintaan rojaltivapailla lisensseillä. Ilmainen integraatio Creative Cloudiin tekee siitä parhaan valinnan, jos etsit kokonaisvaltaista

laptop with linkedin website on screen on work desk at office

Mainostoimisto Taigan Blogi on avattu!

On ilo ilmoittaa kaikille asiakkaillemme ja lukijoille: kauan suunnitteilla ollut blogi on viimein avattu! Olemme saaneet usein toiveita että saisiko yleisiä ohjeita julkiseksi nettiin. Blogimme